Dubravka Ugrešić predstavila izložbu u Beogradu

0

BEOGRAD, 7. septembra 2010. (Beta) – Književnica Dubravka Ugrešić rekla je u utorak, povodom svoje izložbe "Početnica za nepismene" u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu, da su radovi na toj postavci inspirisani raspadom nekadašnje Jugoslavije, ali i digitalnom erom.

BEOGRAD, 7. septembra 2010. (Beta) – Književnica Dubravka Ugrešić rekla je u utorak, povodom svoje izložbe „Početnica za nepismene“ u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu, da su radovi na toj postavci inspirisani raspadom nekadašnje Jugoslavije, ali i digitalnom erom.

„Radovi na izložbi korepsondiraju s mojim esejom ‘Početnica’ iz 1991. godine, kada se raspadala Jugoslavija i kada je započeo rat, kao i mojim novim esejom ‘Karaoke kultura’ koji se bavi novom, digitalnom erom“, rekla je Ugrešićka na konferenciji za novinare u Narodnoj biblioteci Srbije.

Na izložbi u Galeriji Grafičkog kolektiva, koja traje od 6. do 18. septembra, predstavljene su ilustracije i kolaži inspirisani Ugrešićkinim bavljenjem bukvarom kao značajnom kulturnom matricom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.