Hej braniti titulu protiv Odlija Herisona

LONDON, 7. septembra 2010. (Beta-AP) - Britanski teškaš Dejvid Hej objavio je da će titulu bokserskog šampiona sveta u WBA verziji braniti protiv Odlija Herisona.

Duel Heja i 38-godišnjeg Herisona, nekadašnjeg olimpijskog prvaka u superteškoj kategoriji, zakazan je za 13. novembar u dvorani "MEN" u Mančesteru.

"Ne mislim da je on zaslužio da se bori samnom. Ne mislim da je u karijeri uradio dovoljno, ali sam radostan što ću ispuniti moju obavezu prema britanskom narodu", naveo je 29-godišnji Hej, koji nije uspeo da ugovori meč sa jednim od braće Kličko - Vitalijem ili Vladimirom.

Vitalij Kličko je šampion sveta u teškoj kategoriji u WBC verziji. Vladimir je vlasnik titula u WBO i IBF verzijama.

Izbor je, ipak, pao na Herisona, koji u profesionalnoj karijeri nije opravdao talenat iskazan osvajanjem zlatne olimpijske medalje u Sidneju 2000. godine. Kandidat za Hejovog izazivaca bio je i Poljak Tomaš Adamek.

"Javnost želi da vidi poslednje uništenje Odlija Herisona i uveriću je da će naš meč biti poslednji u kome će ga videti u bokserskom ringu", istakao je Hej, koji je prethodni meč imao u aprilu, kada je nokautirao Džona Ruiza.

Herison je u karijeri ostvario 27 pobeda, od kojih 20 nokautom, a doživeo je četiri poraza. Hej je zabeležio 24 pobeda uz 22 nokauta i pretrpeo jedan poraz.

"Ako Hej misli da sam pristao na ovu borbu samo zbog isplate onda ga očekuje surovo buđenje", naveo je Herison.

Pogledajte još