Vukajlovićeva se povlači zbog zastoja u Vladi

BEOGRAD, 8. septembra 2010. (Beta) - Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZ ZO) Svetlana Vukajlović izjavila je u sredu da nije pod političkim pritiskom odlučila da povuče predlog za njeno ponovno imenovanje na tu funkciju, koji je pre četiri meseca upućen Vladi Srbije.

"Nije bilo posebnog pritiska na moju odluku, ali činjenica da neko četiri meseca ne daje saglasnost da se ponovo imenujem za direktorku RZ ZO mi je olakšala da presečem i sama povučem taj predlog. To je moja lična odluka. Meni je istekao mandat u maju, članovima Upravnog odbora RZ ZO-a nešto pre toga, a posle mog i direktorima filijala RŽO-a. Smatram da je takva situacija neodrživa", kazala je direktorka na konferenciji za novinare u RZ ZO-u.

Svetlani Vukajlović mandat direktorke RZ ZO-a istekao je u maju ove godine, kada je Upravni Odbor tog zavoda uputio predlog Vladi Srbije da se ona ponovo imenuje na to mesto. Ta tačka je jednom bila uvrštena u dnevni red sednice Vlade, ali nikakve odluka nije doneta.

Pogledajte još