Za četvrtak, 9. septembar 2010.

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o postignutom kompromisu sa Evropskom unijom o tekstu rezolucije o Kosovu u UN i pobedi košarkaša u četvrfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Istanbulu.

ALO - List piše o pobedi košarkaša Srbije u meču protiv reprezentacije Španije i odličnoj partiji Miloša Teodosića "Španija će priznati Kosovo zbog Tea!".

BLIC - O rezoluciji o Kosovu u UN koju su usaglasile Srbija i Evropska unija "Kompromisom do novih pregovora". O plasmanu srpskih košarkaša u polifinale Svetskog prvenstva "Povratak u svetski vrh".

VEČERNJE NOVOSTI - "Zajedno sa Evropom", o tekstu rezolucije o Kosovu usaglašenim sa EU. "Zukorlić nas vodi u provaliju", izjava muftije srbijanskog Muhameda Jusufspahića.

DANAS - "Srbija i EU zajedno u Njujorku, a onda razgovori s Prištinom", o usaglašenoj rezoluciji o Kosovu koju će u četvrtak razmatrati Generalna skupština UN. "LDP izbio na treće mesto. Naprednjaci ispred demokrata za četiri odsto", istraživanje javnog mnjenja o rejtinzima političkih stranaka.

KURIR - List piše o velikim dugovanjima vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića: "Duguje i ucenjuje". O plasmanu srpske košarkaške reprezentacije u polufinale Svetskog prvenstva i trojci Miloša Teodosića u poslednjim sekundama "Car Teo".

POLITIKA - "Zajednicka rezolucije Srbije i EU" o usaglašenom tekstu koji će biti razmatran u Generalnoj skupštini UN. "Ovo je rezolucija 28 zemalja Evrope", ističe visoka predstavnica EU Ketrin Ešton. "Rezolucija ne sadrži priznanje Kosova", kaže predsednik Srbije Boris Tadić. "Teodosić dao odlučujući koš", o pobedi Srbije nad Španijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u košarci u Istanbulu.

PRAVDA - List piše da će glasanje o rezoluciji o Kosovu u Savetu bezbednosti UN biti odloženo: "Glasanje o rezoluciji u oktobru". O uspehu srpskih košarkaša na Svetskom prvenstvu u Istanbulu: "Teodosić odveo Srbiju u polufinale".

PREŠ - "Simović zna sve o vezama političara i zemunaca", izjava bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića za list. "Srbija razbila prvaka sveta", o pobedi Srbije nad Španijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u košarci. "Skup najvećeg rizika, 5.000 policajaca čuva 500 gejeva", o najavljenoj gej paradi u Beogradu.

PRIVREDNI PREGLED - List piše da do kraja godine građani mogu da očekuju nove pakete besplatnih akcija "Tesla gotov, sprema se EPS". O spoljno trgovinsko razmeni "EU i Italija najbolji partneri".

Pogledajte još