Đoković i Federer u polufinalu

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da ga ne opterećuje to što će u polufinalnu Otvorenog prvenstva SAD igrati s Rodžerom Federerom, koji ga je eliminisao sa prethodna tri njujorška grend slem turnira.

"Ne možete da znate šta će se desiti. Ne želim da mislim o porazima u prethodne tri godine. I ti mečevi su bili zaista tesni", rekao je Đoković posle noćašnje pobede nad 17. nosiocem Gaelom Monfisom iz Francuske.

Đoković je Monfisa eliminisao sa ubedljivih 3:0 (7:6, 6:1, 6:2), za dva sata i 24 minuta igre po jakom vetru.

"Prvi set je definitivno presudio pobednika. Monfis je imao brejk prednosti, ali sam uspeo da se vratim. U nastavku sam bio mnogo koncentrisaniji, iako nisam do sada igrao u ovako lošim uslovima", rekao je 23-godišnji teniser misleći na jak vetar.

"Prezadovoljan sam kako sam igrao. Sada imam dva dana odmora. Trudiću su da se što bolje odmorim i pripremim za polufinalni meč", dodao je Đoković, koji je Monfisa savladao u svih pet dosadašnjih susreta.

Tradicija, ipak, nije na strani Đokovića kada su u pitanju dueli sa Federerom, s kojim je do sada igrao čak 15 mečeva.

Pet je Đoković rešio u svoju korist, a 10 je izgubio, uključujući tu i poraze u polufinalima Ju-Es Opena iz 2009. i 2008. godine, i u finalu iz 2007.

"Idemo ponovo. A tek što smo igrali u Torontu (u polufinalu) gde sam ga pobedio uz malo sreće. Đoković je u sjajnoj formi, igra dobro, gladan je uspeha. Biće teško", istakao je Federer, koji je u četvrtfinalu eliminisao petog nosioca Robina Soderlinga iz Švedske, takođe sa 3:0 (6:4, 6:4, 7:5).

Pogledajte još