Ekshumacija bitna za neke važne postupke

0

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) – Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić rekao je u četvrtak da ekshumacija posmrtnih ostataka iz jezera Perućac kod Višegrada predstavlja veliki napredak i da bi mogla da omogući "prodor u nekim veoma zanimljivim i zvučnim postupcima".

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) – Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić rekao je u četvrtak da ekshumacija posmrtnih ostataka iz jezera Perućac kod Višegrada predstavlja veliki napredak i da bi mogla da omogući „prodor u nekim veoma zanimljivim i zvučnim postupcima“.

„Ovo je veliki napredak. Tih 260 tela mogu dati veliki doprinos prvo zadovoljenju pravde za žrtve i za porodice žrtava koje još uvek tragaju za svojim nestalima, a isto tako, s druge strane, može biti podstrek za prodor u nekim veoma zanimljivim i zvučnim postupcima“, rekao je Vekarić agenciji Beta.

Bosanski mediji javili su u sredu da su u Perućcu pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka iz Višegrada koji su 1992. godine ubijeni, a njihova tela potom bačena u Drinu, kojom ide granica između BiH i Srbije. Zamenik tužioca za ratne zločine nije mogao da precizira o kojim zločinima je reč, navodeći da je potrebno sačekati analizu DNK-a.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.