Novo izdanje izdavačke kuće Booka

0

Tao Lin, nova zvezda američke književnosti premijerno na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Booka!

Tao Lin, nova zvezda američke književnosti premijerno na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Booka!

Sedmog septembra u prodaji će se pojaviti nova knjiga u izdanju izdavačke kuće Booka, roman „Iiiii iii iiii“ američkog pisca, pesnika i blogera Tao Lina. Ova kontroverzna knjiga ubrzo nakon objavljivanja postala je pravi kult među modernim mladim Amerikancima.

O KNJIZI

Apsurd, montipajtonovski humor, razorna društvena kritika, storija o otuđenju, sve to i još mnogo toga u romanu koji se obraća izgubljenim generacijama rođenim 70tih, 80tih i 90tih godina XX veka.
Svet Tao Lina je svet u kome zbunjene ali inteligentne životinje komuniciraju sa inteligentnim, ali zbunjenim ljudima, što neizbežno dovodi do smrti Ilajdže Vuda, Salmana Ruždija i Vong Kar Vaija, a kada se na večeri u suši restoranu zajedno nađu delfin, medved, los, vanzemaljac, troje ljudi i Predsednik SAD prava zabava može da počne. 

Izdavačka kuća „Booka“ osnovana je 2009. godine u Beogradu sa idejom promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Prva dva izdanja pojavila su se krajem juna ove godine, u pitanju su romani velikog francuskog autora Frederika Begbedea (U pomoć, molim za oproštaj i Francuski roman). Plan izdavačke kuće Booka je da do kraja ove godine plasira još nekoliko kvalitetnih modernih književnih dela. Među njima su  Ako niko ne govori o skrivenim stvarima izuzetnog britanskog pisca nove generacije Džona Mekgregora koji je za ovo delo bio nominovan za nagradu Booker kao najmlađi pisac koji je dobio tu čast, i mračni triler U miso supi japanskog bestseler autora Rju Murakamija.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.