Ulaskom u finale napisali bismo istoriju

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović izjavio je da bi ova generacija igrača ulaskom u finale Dejvis kupa "napisala istoriju", ali i da je plasman među najbolje četiri ekipe već veliki uspeh.

Polufinalni meč Dejvis kupa između Srbije i Češke održaće se od 17. do 19. septembra u "Beogradskoj areni".

"Sledećeg vikenda možemo da napišemo istoriju plasmanom u finale. Pozivam publiku da dođe i da napravimo atmosferu u 'Areni', jer ovi igrači to zaslužuju", rekao je Živojinović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, trofej u Dejvis kupu doneo bi još veću popularnost tenisa u ekipnom takmičenju.

"Biti prvi u svetu u bilo kojem sportu je veliki uspeh. S druge strane i finansijski bi pomoglo razvoju tenisa", rekao je Živojinović i dodao da je polufinalni meč Dejvis kupa u Beogradu najveći sportski dogadjaj u Srbiji u ovoj godini.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonić ocenio je da će naredni meč sa Česima biti izuzetno težak.

"Dobro je što sam igrao u dublu sa Novakom Djokovićem, Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim i što smo pobedjivali. Važno je da dodjemo do tri poena, a ne ko će ih osvojiti", rekao je Zimonjić, koji ima povredu lakta poslednjih osam meseci.

On je istakao da su najbolji češki teniseri Tomaš Berdih (7. na ATP listi) i Radek Stepanek (30. na ATP listi) prošle godine igrali u dublu i da su pobedjivali sve do finala.

"Češka ima dobar tim, koji je igrao velike mečeve. Biće teško. Naša prednost je što imamo tri igrača u singlu koji mogu da odigraju na vrhunskom nivou. Naravno i publiku od koje očekujemo pomoć", rekao je Zimonjić.

Teniser Srbije Viktor Troicki naglasio je da je igrao sa Stepanekom i da ga je dva puta ubedljivo pobedio.

"Češka je dobra ekipa, koja je prošle godine igrala u finalu. Stepanek nije u najboljoj formi, ali uvek igra sjajno u Dejvis kupu", rekao je Troicki i dodao: "Rano sam izgubio na Otvorenom prvenstvu SAD i imaću dovoljno vremena da se spremim za naredne mečeve".

U Beogradu je i Ilija Bozoljac, dok se dolazak Janka Tipsarevića i savetnika reprezentacije Nikole Pilića uskoro očekuje. Djoković se trenutno uspešno takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD i igrači su mu poželeli da što kasnije dodje u Beograd.

Teren u "Areni" biće spreman u subotu.

Do sada je u prodaju je pušteno 15.800 karata, od kojih su 800 kupili Česi. U Teniskom savezu Srbije smatraju da su cene karata "popularne" i da se ovakav meč u Srbiji igra "možda sada i nikada više".

 

Pogledajte još