Srbija na vodi

Intervju ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića, koji upozorava da vode nisu nepresušno bogatstvo, priča o tome čime se bavi ronilački klub žandarmerije, razgovor sa novinarkom Oliverom Kovačević, dodatak beogradski splavovi, samo su deo onog što možete pročitati u mesečnom magazinu "Srbija na vodi".

Ovo je kako kaže, glavni i odgovorni urednik izdanja magazina "Srbija na vodi" Goran Kozić, prvi broj obnovljenog magazina, sastavljenog od ekološkog i revijelnog dela.

- Polazimo od toga da ekologija, ipak, sama po sebi nije eminenta našem čoveku, treba pogledati samo naše priobalje i ono što se dešava oko splavova. Srbin ume da se proveseli, ali i da baci flašu, a ovaj magazin je zamišljen kao mali doprinos našoj svesti. U rekama su kilometri đubreta i plastičnih flaša, uvek se bacalo đubre u reku, ali nije uvek postojala plastika - kaže Kozić.

Ministar Oliver Dulić u razgovoru za "Srbiju na vodi" naglašava da je najrazvijenijim zemljama bilo potrebo od 20 do 30 godina da reše problem otpadnih voda. Srbija, prema rečima ministra Dulića, ima nekoliko crnih tačaka kad su vode u pitanju; to su pre svega Veliki bački kanal i Begej.

Kozić kaže, da magazin ima potrebu da upozorova da Srbija ima vode, ali i na to da blago nije nepresušno, jer će se kako kažu stručnjaci, "ratovi u budućnosti voditi za vodu".

ND.

Pogledajte još