Polufinale kupa u dve utakmice

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) - Polufinale kupa Srbije igraće se od ove sezone u dve utakmice, a takmičenje će dobiti ime kada se pronađe novi sponzor, objavio je Fudbalski savez.

Sponzorski ugovor sa kompanijom Karlsberg, zbog koga se takmičenje zvalo "Lav kup", istekao je posle četiri godine, ali je savez naveo da je kompanija ostala veliki sponzor FŠ-a.

Savez je naveo da će "narednih dana" objaviti ime novog sponzora, kao i da je i ove godine obezbedio 250.000 evra nagrade za učesnike kupa. Sutra u podne će se obaviti žreb za šesnaestinu finala takmičenja.

Žreb će biti poludirigovan, pošto će 32 ekipe biti podeljene u dve kvalitativne grupe. U prvoj će biti 16 klubova koji su prošle sezone igrali u Super ligi, au drugoj devet članica Prve lige i sedam pobednika predtakmičenja u Kupu Srbije.

Klubovi koji su predtakmičenjem došli do šesnaestine finala kupa biće domaćini u ovoj fazi takmičenja, a prednost domaćeg terena zadržaće i ako prodju u sledeću fazu.

Ako se kao par izvuku prošlosezonski članovi Super lige i Prve lige, ti timovi će ponovo biti žrebani da bi se odredilo domaćinstvo.

Kao i prethodnih godina, ako se utakmica završi nerešeno, neće se igrati produžeci, već će se odmah izvoditi jedanaesterci.

Pogledajte još