Milan može da igra sa četiri napadača

MILANO, 9. septembra 2010. (Beta-AP) - Novi fudbaler Milana Brazilac Robinjo rekao je da nije zabrinut za mesto u prvom timu i ocenio da ekipa može dobro da igra sa četiri napadača.

Robinjo je iz Mančester sitija prešao u Milan poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, 31. avgusta, za 15 miliona evra. On će biti četvrti napadač u timu, pošto za mesto konkurišu Alešandre Pato, Ronaldinjo i Zlatan Ibrahimović, koji je došao na pozajmicu iz Barselone.

"Možemo da igramo u formaciji u kojoj želimo. Ako moram da dodam do Ibre (Ibrahimovića) da bi on postigao gol - to ću uraditi. Nije važno ko će biti strelac, već da Milan postiže golove", rekao je Robinjo.

Robinjo (26) je iz Real Madrida 2008. godine prešao u Siti, ali u engleskom klubu nije uspeo da izbori mesto u prvom timu. Polovinom prošle sezone prešao je u Santos na pozajmicu i dobrim igrama osigurao mesto u reprezentaciji Brazila za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Tokom leta sam bio u kontaktu sa brojnim klubovima, ali nije se desilo ništa konkretno. Oduvek sam želeo da igram u Milanu, pošto je to jedan od najboljih klubova u Evropi, ali i zbog toga što su mi mnogi brazilski fudbaleri sve lepo ispričali o klubu", rekao je on.

Ibrahimović je, takodje, došao u Milan poslednjeg dana prelaznog roka. On je u redove "roso-nera" prešao na jednogodišnju pozajmicu, sa opcijom potpisivanja trajnog ugovora na kraju sezone.

Švedjanin je proveo godinu dana na Kamp Nou, a pre toga igrao je četiri godine za Juventus i tri za Inter.

"Posle četiri godine konačno sam ovde u Milanu. Ovo je najbolji klub u kojem ću ikada igrati. Mislim da je Milan jači od Intera, pošto je moj i Robinjov dolazak upotpunio tim. Mi smo favoriti za osvajanje domaćeg prvenstva i Lige šampiona", rekao je Ibrahimović.

"U karijeri sam osvajao mnoge titule, ali u Italiju sam se vratio sa namerom da osvojim i više od toga. Želim da postignem gol protiv
Intera, više nego što želim da budem strelac protiv Barselone", dodao je Ibrahimović.

Robinjo i Ibrahimović će debitovati za Milan u subotu, na prvenstvenoj utakmici protiv Čezene, a "roso-neri" sledeće srede takmičenje u Ligi šampiona počinju utakmicom protiv Oksera.

 

Pogledajte još