Karadžić: FSS još nije razmatrao Antićev status

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija još nije raspravljala o budućnosti Radomira Antića na funkciji selektora nacionalnog tima.

Karadžić je kazao da čelnici FŠ danas nisu imali sastanak Odbora za hitna pitanja ni Izvršnog odbora, iako su to mediji najavljivali pošto je Srbija u utorak u Beogradu igrala samo nerešeno sa Slovenijom u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

"Nikakav sastanak nismo imali. Bavio sam se nekim drugim, privrednim stvarima. O Antiću nismo razgovarali. Sredinom sledeće nedelje verovatno ćemo imati sednicu Izvršnog odbora na kome ćemo razgovarati o stanju u kome smo, o svim aktuelnim pitanjima", rekao je Karadžić.

Antićev ostanak na mestu selektora reprezentacije Srbije doveden je u pitanje još posle junske eliminacije u grupnoj fazi Mundijala i suspenzije Svetske fudbalske federacije (FIFA) zbog vredjanja sudije na turniru u Južnoj Africi.

Dogovor o produžetku saradnje je postignut posle razmene teških reči selektora i čelnika FSS, a uprkos kazni FIFA, koja je Antiću zabranila da sa klupe vodi "orlove" na četiri takmičarske utakmice.

Rezultat od 1:1 u kvalifikacionom duelu sa Slovenijom u utorak u Beogradu ponovo je pokrenuo priče o Antićevoj smeni, pa su mediji već počeli da spekulišu imenima mogućih naslednika.

"Sve te priče nemaju blage veze. Do sada se nismo bavili selektorom. To je tema za Izvršni odbor, a pre toga će Odbor za hitna pitanja pripremiti sav materijal za tu sednicu", kategoričan je bio Karadžić.

Pogledajte još