Kad je prošle godine bio u velikoj formi, Pavla Ninkova je selektor Srbije Radomir Antić elegantno zaobilazio ne trudeći se da mnogo objašnjava zašto. Sada, kad je desni bek Crvene zvezde čak i bio kritikovan zbog slabije igre, pozvao ga je pod zastavu u novim kvalifikacijama.

– Promenio sam malo ambijent. Iz karantina na „Marakani“ otišao sam u karantin u Kovilovo. Lepo iskustvo je bilo videti galebove na Farskim Ostrvima… Šalim se, dobro raspoloženje nije na odmet, zar ne – širok osmeh vratio se na lice Pavla. – Još da smo pobedili Sloveniju, sve bi bilo kako treba. Lepo je naći se u reprezentaciji.

Iako nije proveo ni sekund u igri, Antićev recept je delovao.
– Sam osećaj da sam u nekom užem krugu reprezentativaca i da ću, ako ne sad, onda u nekom narednom periodu dobiti šansu da zaigram standardno za reprezentaciju, za mene je blagoslov.

Ninkov je po sopstvenom priznanju „proluftirao glavu“ posle još jednog emotivnog i turbulentnog prelaznog roka koji se završio ostankom na „Marakani“.
– Rešio sam da ostanem do kraja ugovora koji ističe u januaru 2012. godine. Odradiću ga do kraja kako bi više prestale priče ideš – ne ideš. Meni u svakom prelaznom roku pamet ode tamo gde ne treba. Ostao sam u Zvezdi i više neću da pričam o tome.

Zvezda je u prvom planu, pauza je dobro iskorišćena a sledi meč na Karaburmi.
– Okrećemo se BSK Borči, pobedama na poslednje dve utakmice malo smo se stabilizovali. Nadam se da ćemo „postići“ het-trik.Od nas se očekuje da budemo prvaci, dugo već to nismo bili. Red je da najzad osvojimo šampionsku titulu – optimista je Pavle Ninkov.

Adi stiže tek u subotu

Porodični problemi odložili su dolazak štopera Gane Li Adija za sutra. Iako je imao želju da sa obaveza selekcije stigne u sredu i da se možda nametne i za meč sa BSK Borčom, zamolio je i dobio dozvolu kluba da, kad već ne može da konkuriše za nedeljni duel, dođe u Beograd u sredu.

www.novosti.rs