Rezolucija nije idealno, ali jedino moguće rešenje

0

BEOGRAD, 10. septembra 2010. (Beta) – Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić rekao je u petak da rezolucija o Kosovu koja je usvojena u UN "nije idealna", ali da je u ovom trenutku bila jedina realno moguća za većinu članica UN.

BEOGRAD, 10. septembra 2010. (Beta) – Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić rekao je u petak da rezolucija o Kosovu koja je usvojena u UN „nije idealna“, ali da je u ovom trenutku bila jedina realno moguća za većinu članica UN.

Za Srbiju je najbitnije da se rezolucijom ukazalo na to da pitanje Kosova nije do kraja rešeno i da će se pregovori nastaviti, rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija. Prema njegovim rečima, rezolucija koju su Generalnoj skupštini UN podneli Srbija i zemlje EU je stvar kompromisa i prihvatanja trenutne realnosti.

„Međunarodna politika nije spisak lepih želja, nego prihvatanje realnosti“, rekao je Dačić nakon potpisivanja sporazuma srpskih ministarstava unutrašnjih poslova, pravde i finansija o osnivanju zajedničkog tela za unapređenje međunarodne saradnje.

Dačić je dodao da su pored tog kompromisnog rešenja postojale još dve mogućnosti – da Srbija ide do kraja sa prethodnim predlogom rezolucije, ili da se usvoji predlog neke druge rezolucije kojim bi se podržala nezavisnost Kosova.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.