Rezolucija nije idealno, ali jedino moguće rešenje

BEOGRAD, 10. septembra 2010. (Beta) - Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić rekao je u petak da rezolucija o Kosovu koja je usvojena u UN "nije idealna", ali da je u ovom trenutku bila jedina realno moguća za većinu članica UN.

Za Srbiju je najbitnije da se rezolucijom ukazalo na to da pitanje Kosova nije do kraja rešeno i da će se pregovori nastaviti, rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija. Prema njegovim rečima, rezolucija koju su Generalnoj skupštini UN podneli Srbija i zemlje EU je stvar kompromisa i prihvatanja trenutne realnosti.

"Međunarodna politika nije spisak lepih želja, nego prihvatanje realnosti", rekao je Dačić nakon potpisivanja sporazuma srpskih ministarstava unutrašnjih poslova, pravde i finansija o osnivanju zajedničkog tela za unapređenje međunarodne saradnje.

Dačić je dodao da su pored tog kompromisnog rešenja postojale još dve mogućnosti - da Srbija ide do kraja sa prethodnim predlogom rezolucije, ili da se usvoji predlog neke druge rezolucije kojim bi se podržala nezavisnost Kosova.

Pogledajte još