Malović pozvala Crnu Goru da potpiše sporazum o izručenju

BEOGRAD, 10. septembra 2010. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović pozvala je u petak predstavnike Crne Gore da potpišu sporazum sa Srbijom o izručenju državljana koji su počinili krivična dela i rekla da je datum potpisivanja tog dokumenta isključivo stvar Crne Gore.

"Srbija je u toj situaciji jako dobro pozicionirana, želimo da sarađujemo sa svim zemljama. Jedini preduslov je da ta zemlja želi suštinsku borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekla je Malovićeva novinarima u Palati Srbija.

Ona je rekla da su još u toku pregovori ekspertskih timova Srbije i Crne Gore o finalnoj verziji teksta sporazuma o izručenju.

Crnogorska vlada je u četvrtak usvojila dve posebne platforme, jednu za pregovore o zaključenju ugovora o pravosudnoj saradnji sa Hrvatskom i drugu, za izmenu ugovora o izručenju sa Srbijom, pri čemu je saopšteno da su polazni stavovi crnogorske i hrvatske strane o tome identični, ali da za Crnu Goru nisu prihvatljiva rešenja koje je Srbija nedavno zvanično predložila u vezi sa izručenjem državljana.

Pogledajte još