Vojna saradnja Srbije i SAD sve bolja

BEOGRAD, 10. septembra 2010. (Beta) - Saradnja između Vojske Srbije i Nacionalne garde američke države Ohajo, otkako je uspostavljena 2006. godine, stalno je napredovala i jačala, ocenili su u petak načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS), general potpukovnik Miloje Miletić i šef Biroa Nacionalne garde SAD, general Kreg Mekinli.

"Naša saradnja je u poslednje četiri godine, iz godine u godinu napredovala i razvijala se, a naročito je bila intenzivna u oblastima školovanja i usavršavanja oficira i podoficira, razmene i obuke malih jedinica, zajedničkih vežbi, razvoja civilno-vojne saradnje, kao i u sektoru medija i vojne medicine", naveo je Miletić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Mekinlijem u Beogradu.

On je najavio da će u narednih nekoliko dana mešoviti stručni timovi sastavljeni od pripadnika VS i Nacionalne garde Ohaja raditi zajedno na unapređenju dugoročnog planiranja, implementacije podoficirskog kora, saradnje u oblasti vojnog vazduhoplovstva i u oblaste vojne medicine.

Pogledajte još