Argentinskom filmu Zlatni lav za gej film

0

VENECIJA, 11. septembra 2010. (Beta-AFP) – Film "En el Futuro" argentinskog režisera Maura Andrisija dobio je nezvaničnog Zlatnog lava za filmove sa gej tematikom na ovogodišnjoj venecijanskoj Mostri.

VENECIJA, 11. septembra 2010. (Beta-AFP) – Film „En el Futuro“ argentinskog režisera Maura Andrisija dobio je nezvaničnog Zlatnog lava za filmove sa gej tematikom na ovogodišnjoj venecijanskoj Mostri.

„To je jednostavna ljubavna priča, veoma osvežavajuća“, kazao je utemeljivač nagrade Marko Buzato. Ljubavni par o kojem film govori je „potpuno normalan, ni po čemu poseban, prosečne starosne dobi“, kazao je Buzato i dodao da je film „veoma smešan i realističan“.

Film „En el Futuro“ prikazan je u selekciji Horizonti, koja je venecijanski pandan kanskoj selekciji „Izvestan pogled“. Zlatni lav za gej filmove dodeljuje se od 2007. Prošle godine tu nagradu dobio je modni kreator Tom Ford, za film „A Single Man“. Junak tog filma Kolin Fert proglašen je za najboljeg glumca na Mostri. Žiri ovogodišnje Mostre saopštiće u subotu uveče koji film je nagrađen Zlatnim lavom za najbolje ostvarenje u zvaničnom takmičarskom programu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.