Nole umoran dočekuje Nadala u finalu

NJUJORK, 12. septembra 2010. (Beta-AP) - Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je da je umoran od polufinalnog meča i da je imao mnogo sreće što se plasirao u finale Otvorenog prvenstva SAD, u kome će se sastati sa najboljim igračem sveta Špancem Rafaelom Nadalom.

Đoković je pobedio Federera u polufinalu sa 3:2 (5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5).

"Igrati u finalu je čast. Samo sam zatvorio oči i udarao forhend najjače što sam mogao, pa ako pogodim - pogodio sam. Mislio dam ukoliko loptica ode napolje, to će biti još jedan poraz od Federera na OP SAD. Uspeo sam da se vratim u igru. Imao sam puno sreće", rekao je Đoković.

Đoković je izgubio od Federera poslednja tri meča na US opena, u finalu 2007. i u polufinalima 2008. i 2009. godine.

"Ovo je jedan od onih mečeva koje ću uvek pamtiti. Umoran sam i to nije nikakva tajna. Posle četiri seta bio sam OK, ali peti set set je bio naporan psihički i fizički i veoma me je izmorio", rekao je Djoković.

On je dodao da mu je teško da opiše kako se oseća, jer ga je poen delio od poraza.

Djoković i Nadal prvi put će igrati u finalu US opena i ko god da pobedi osvojiće prvu titulu na ovom turniru.

Nadal ima osam titula na gren slem turnirima, ali nikada nije prošao polufinale na OP SAD. On je u prošlom meču pobedio Rusa Mihaela Južnog sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:4).

Ako trijumfuje, biće prvi teniser od 1969. od Roda Lejvera, koji je u jednoj sezoni osvojio titule na Rolan Garosu, Vimbldonu i US opena. On će biti i sedmi igrač u istoriji koji je osvajao titule na svim gren slem turnirima.

"Posle mnogo posla u prošle dve nedelje, konačno sam u finalu. Ovo je još jedan korak u mojoj karijeri i to je veoma važna pobeda.
Učestvovati u finalu poslednjeg gren slema je za mene nešto novo, jer sam došao sa problemima", rekao je Nadal.

Finalni meč Otvorenog prvenstva SAD počinje večeras u 22.00 po srednjoevropskom vremenu.

Pogledajte još