Duda besan na FIBA, traži izvinjenje ili ostavke

0

ISTANBUL, 12. septembra 2010. (Beta) – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je čelne ljude FIBA da se izvine zbog lošeg suđenja u polufinalnoj utakmici njegovog tima protiv Turske ili da podnesu ostavke.

ISTANBUL, 12. septembra 2010. (Beta) – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je čelne ljude FIBA da se izvine zbog lošeg suđenja u polufinalnoj utakmici njegovog tima protiv Turske ili da podnesu ostavke.

„Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu protiv Turske, ali ono što se desilo na terenu… Od prve do poslednje sekunde bila su dva potpuno različita sudijska kriterijuma, ali do nas nije stigla nijedna reč izvinjenja. Da li je to normalno? Da li sve pada u zaborav zbog visokih sponzorskih ugovora, po cenu razvaljivanja košarke„, rekao je Ivković.

Srbija je izgubila u polufinalu od domaćina Turske sa 83:82, kada je primila koš pola sekunde pre kraja, ali je domaćem timu dosuđeno nekoliko spornih situacija, od kojih je selektor izdvojio petu ličnu grešku Nenadu Krstiću i nedosuđen faul na Novici Veličkoviću.

„Ako ne bude komentara i kazni, ako se pređe preko svega ovoga, što bi i slep video na ekspertizi, onda smo u velikom problemu. Ako se ne oglase, onda (Lubomir) Kotleba, koji je delegirao sudije, i (generalni sekretar FIBA, Patrik) Bauman, kao šef organizacije, moraju da podnesu ostavke iz moralnih razloga“, kazao je selektor Srbije.

„Znam šta govorim. Ovo delo koje je ostavio Bora Stanković biće uništeno„, rekao je Ivković.

Trener Srbije rekao je da su dvojica reprezentativaca Srbije opravdano kažnjeni zbog učešća u tuči u Atini, ali da istu kaznu treba da snose i sudije. Njemu je posebno smetalo zašto utakmice evropskih ekipa ne vode zvaničnici iz Evrope.

Jedan od spornih momenata u utakmici juče bio je kada je fauliran Omer Ašik, koji je najgori izvođač slobodnih bacanja u svom timu, posle čega je simulirao povredu, a sudije dozvolile da trener umesto njega ubaci pouzdanog izvođača penala.

Ivković je i za to okrivio sudijsku organizaciju.

„Pred evroligaškim sudijama ne bi smeo da se pretvara… Nije kriva klupa koja mu je rekla ‘lezi’, već FIBA što mu nije kazala da će dobiti tehničku grešku ako se ne podigne. Koliko vidim, iste sudije i dalje sude, a igrači se kažnjavaju. Dakle, veliki sponzorski ugovori moraju biti zadovoljeni. Neka kazne mene, da im malo povećam budžet„, rekao je Ivković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.