Inter kreće u odbranu titule prvaka Evrope

BEOGRAD, 13. septembra 2010. (Beta) - Utakmicama prvog kola grupne faze takmičenje, u utorak počinje nova sezona u Ligi šampiona, a titulu evropskog prvaka braniće milanski Inter, koji u prvom kolu ide u goste holandskom Tventeu.

Titulu šampiona Inter će braniti sa novim trenerom Rafaelom Benitesom, naslednikom Žozea Morinja, koji je preuzeo madridski Real.

"Za sada još nema mog pečata na igru tima. To bi trebalo da se dogodi do januara", rekao je Benites, pod čijim je vođstvom Inter u prve tri utakmice sezone ostvario samo jednu pobedu.

Prošle sezone je sa Morinjom osvojio titule prvaka Evrope i Italije, kao i nacionalni kup. Ove je već izgubio od madridskog Atletika u borbi za Super kup Evrope.

"Morinjo je zaista zaslužio nadimak 'posebni'. Čak i kada ste mrtvi, on vas tera da dajete i više od svojih mogućnosti. Imali smo utisak da je pored nas na terenu", rekao je prvotimac Intera i kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

"Ali, i Benites je gladan uspeha, samo svi treba da se prilagodimo novim uslovima. Imamo sjajan tim i cilj nam je da ponovimo uspeh iz prošle sezone", naveo je Stanković, koji je zbog povrede neizvestan učesnik duela sa Tventeom.

Pod upitnikom su i nastupi Majkona i Kristijana Kivua, dok protiv Tventea, debitanta u Ligi šampiona, zbog kartona sigurno neće igrati Tijago Mota.

Drugi meč Grupe A sutra će igrati Verder iz Bremena i londonski Totenhem.

Polufinalista prošle sezone i šampion iz 2009. godine Barselona dočekaće Panatinaikos i pokušati da dokaže da je subotnji neočekivani poraz od Erkulesa (0:2) bio samo slučajnost.

"Igrači još nisu u pravoj formi", pravdao se posle meča trener Pep Gvardiola, a zanimljiv izgovor imao je i bek Danijel Alveš.

"Nije bitno kako počneš sezonu, već kako je završiš", rekao je Alveš.

Barselona i Panatinaikos su se od 2002. godine sastajali četiri puta, a španski tim je kao domaćin slavio u oba meča i to sa gol razlikom 8:1.

Učesnici Grupe D su i Kopenhagen i Rubin iz Kazanja, koji će sutra igrati u Danskoj.

Prvak Evrope iz 2008. godine, Mančester junajted, u Grupi C će dočekati Glazgov Rendžers u meču u kome neće smeti da ponovi greške iz subotnjeg duela sa Evertonom u Premijer ligi kada je primio dva gola u sudijskoj nadoknadi i osvojio samo bod - 3:3.

Bursa će u drugom meču Grupe C dočekati Valensiju.

Najneatraktivniji sutrašnji mečevi igraće se u Grupi B u kojoj će Benfika biti domaćin Hapoelu iz Tel Aviva, a Olimpik Šalkeu.

Utakmice u ostalim grupama igraće se u sredu, kada će beogradski Partizan gostovati kod Šahtjora u Donjecku u Grupi H.

Uzbudljivo će biti i u Minhenu gde će aktuelni viceprvak Evrope Bajern dočekati vicešampiona Italije Romu.

U sredu će početi i takmičenje u po imenima najzvučnijoj Grupi G, u kojoj će igrati madridski Real, Milan i Ajaks, timovi koji su zajedno osvojili 20 titula prvaka Evrope.

Pogledajte još