Pet autora u najužem izboru za nagradu Miroslav Dereta

0

BEOGRAD, 13. septembra 2010. (Beta) – Rukopisi Nenada Petrovića, Petra Grujičića, Ranka Pavlovića, Boška Tomaševića i Save Stijepovića uvršteni su u najuži izbor za ovogodišnju nagradu "Miroslav Dereta" koja se dodeljuje za nabolji neobjavljeni roman.

BEOGRAD, 13. septembra 2010. (Beta) – Rukopisi Nenada Petrovića, Petra Grujičića, Ranka Pavlovića, Boška Tomaševića i Save Stijepovića uvršteni su u najuži izbor za ovogodišnju nagradu „Miroslav Dereta“ koja se dodeljuje za nabolji neobjavljeni roman.

U najuži izbor žiri je uvrstio rukopise: „Silazak u Atlantidu“ Nenada Petrovića, „Beovavilon“ Petra Grujičića, „Nebeske kosturnice“ Ranka Pavlovića, „Niko, nigde“ Boška Tomaševića i „Kameni brodovi“ Save Stijepovića, saopšteno je iz Grafičkog atelja „Dereta“ iz Beograda.

Na peti „Deretin“ konkurs za najbolji neobjavljeni roman, koji je trajao od 1. marta do 1. jula, bilo je prijavljeno 133 rukopisa.

O romanima koji su uvršteni u najuži izbor odlučio je žiri u sastavu: Zoran Bognar (predsednik), Milica Ilić i Radivoj Šajtinac.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.