Iliev: Jedva čekam da počne utakmica

BEOGRAD, 13. septembra 2010. (Beta) - Napadač Partizana Ivica Iliev rekao je da sa nestrpljenjem očekuje početak takmičenja u Ligi šampiona i poželeo da se crno-beli što duže zadrže u društvu najboljih evropskih fudbalskih klubova.

"Ne mogu da dočekam početak! Nadam se da će se takmičenje za nas završiti što kasnije. Svaki igrač je željan dokazivanja i igre sa vrhunskim ekipama na najvišem nivou. Pokušaćemo da prođemo dalje i ostvarimo bolji rezultat nego 2003. godine", rekao je Iliev novinarima u Skupštini Beograda.

Kao najveću razliku u odnosu na ekipu koja je pre sedam godina igrala u LŠ, Iliev je naveo veliki broj kvalitetnih igrača.

"Ova ekipa poseduje odličan balans, jer imamo po dva dobra igrača na svakoj poziciji. Današnja generacija ima, što se kaže, i ram I sliku", naveo je fudbaler Partizana.

Iliev je kazao i da ne očekuje da Partizan prilagođava svoj system igre protivnicima.

"Naša igra se do sada dobro pokazala, videlo se da možemo da se suprotstavimo svima. Partizan ima kvalitet i u prošlosti je uvek igrao dobro protiv velikih klubova", izjavio je Iliev i dodao da se oporavio od povrede zbog koje je propustio poslednji prvenstveni duel protiv Rada.

Fudbaler sredine terena Partizana Radosav Petrović najavio je da će crno-beli pokušati da se revanširaju Šahtjoru za poraz u Donjecku u Ligi Evrope od prošle sezone.

"Verujem da će taj poraz od 4:1 biti dobar motiv, a verujem da će nam proraditi i inat. Ne bi trebalo zaboraviti ni da smo mi prošle godine zabeležili i pobedu protiv Ukrajinaca u Beogradu. Današnji fudbal je takav da svako sa svakim može da igra", rekao je Petrović.

Reprezentativac Srbije istakao je da je igranje u Ligi šampiona veliki motiv za sve fudbalere.

"Ovo je ono zbog čega se fudbal igra i gleda. Svi mi, fudbaleri, ljudi u klubu i navijači, trebalo bi da uživamo u Ligi šampiona", kazao je on.

Petrović je dodao i da bi eventualno neigranje kapitena Mladena Krstajića bilo veliki udarac za ekipu.

"Krle je veliki profesionalac i veliki gospodin. Svi bi trebalo da se ugledamo na njega. Protiv Rada je igrao sa polomljenim nosom. Ne treba uopšte pričati koliko nam on znači", zaključio je Petrović.

Utakmica prvog kola Grupe H Lige šampiona Šahtjor-Partizan igra se u sredu u Donjecku od 20.45. U drugom meču ove grupe sastaju se Arsenal i Braga.

Pogledajte još