Novo suđenje Arsenijeviću 23. septembra

VALJEVO, 14. septembra 2010. (Beta) - Početak novog suđenja valjevskom slikaru i ikonopiscu Bogoljubu Arsenijeviću Makiju (56) počeće 23. septembra pred Višim sudom u tom gradu, rečeno je agenciji Beta u Sudu.

Arsenijević je u Okružnom zatvoru u Valjevu u utorak ujutru počeo štrajk glađu. Kako je agenciji Beta potvrđeno u zatvorskoj upravi, pritvorenika je posetio lekar da bi proverio njegovov zdravstveno stanje i ima li lekova pošto je hronični astmatičar.

Arsenijević je u ponedeljak u zgradi Višeg suda u Valjevu dopisniku agencije Beta rekao da će štrajkovati glađu ako mu bude određen pritvor po optužnici iz 1999. za sprečavanje službenih lica u obavljanju poslova bezbednosti jer je taj proces pred pravosuđem ušao u 11. godinu.

Njemu je u ponedeljak Vanraspravno krivično veće Višeg suda odredilo pritvor do dva meseca zbog neodazivanju sudskim pozivima. Pritvor može trajati do objavljivanja presude, s tim što će se rešenje o određivanju pritvora Arsenijeviću preispitivati "po sluzbenoj dužnosti" svaka dva meseca.

Pogledajte još