Džulija Roberts i Havijer Bardem u San Sebastijanu

MADRID, 14. septembra 2010. (Beta-AFP) - Amerikanka Džulija Roberts i Španac Havijer Bardem biće zvezde 58. međunarodnog filmskog festivala u španskom gradu San Sebastijanu koji će trajati od 17. do 25. septembra.

Dvoje oskarovaca predstaviće u San Sebastijanu film "Jedi, moli, voli" Rajana Marfija koji govori o ženi koja putuje po svetu u potrazi za unutrašnjim mirom. Džuliji Roberts biće uručena počasna nagrada Donostia, za "vrlo kompletnu" karijeru, kazao je direktor festivala Mikel Olasiregi. Džulija Roberts "se nije ograničila na lepu devojku" i uspela je da se "distancira" od romantičnih komedija koje su je proslavile, ocenio je.

Na 58. festivalu u San Sebastijanu biće prikazana 193 filma, od čega 15 u takmičarskoj selekciji. Među njima će biti novi film Džona Sejlsa "Amigo", o američkoj i španskoj kolonizaciji Filipina krajem 19. veka, film "Neds" britanskog režisera i glumca Pitera Malana, kao i "Misterios de Lisboa" francusko-žileanskog režisera Raula Ruisa. Predsednik festivalskog žirija biće srpski režiser Goran Paskaljević.

Pogledajte još