Šef nemačkog Telekoma pod istragom

BERLIN, 15. septembra 2010. (Beta) - Državno tužilaštvo u Bonu započelo je istražni postupak protiv šefa Nemačkog Telekoma Renea Obermana i još sedam osoba zbog mogućeg učešća u korupcionaškim aktivnostima u Makedoniji i Crnoj Gori.

Kako je u utorak saopštila uprava Telekoma, istražnim postupkom obuhvaćeno je i više osoba koje nisu zaposlene u ovoj kompaniji. Postupak se vodi na osnovu zahteva američkih pravosudnih vlasti, a u vezi sa sumnjom da je Oberman umešan u korupciju u Makedoniji i Crnoj Gori.

Prema navodima koncerna, Oberman se sumnjiči da je "prilikom susreta sa predsednikom Makedonskog Telekoma (MakTel) 2005. godine saglasnost za isplatu dividendi MakTela uslovio time da se odustane od planiranog otvaranja makedonskog Telekom-tržišta za konkurentske firme".

Nemačkom Telekomu, kako je saopštila firma, nije poznat sadržaj zahteva američkih pravosudnih vlasti. Prema daljim navodima Telekoma, koje prenose nemački mediji, Oberman je kao pogrešno odbacio sve što mu se krivično prebacuje.

Pogledajte još