Le Pen hoće da ga Alen Delon igra na filmu

PARIZ, 15. septembra 2010. (Beta-AFP) - Lider francuskog Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pen izrazio je želju da ga na velikom platnu igra Alen Delon koji, po njemu, ima najviše "fizičkih i mentalnih" predispozicija za tu ulogu.

Le Pen je na svom blogu odgovarao na pitanja, a jedno od njih bilo je koji glumac poseduje kvalitete za glavnu ulogu u filmu o njegovom životu. "Ne znam... možda Alen Delon", kazao je 82-godišnji Le Pen, koji će početkom 2011. otići sa liderske funkcije u svojoj partiji. "On mi deluje kao neko ko ima najviše fizičkih i mentalnih predispozicija da igra mene, a to bih rekao i po toku njegovog života", kazao je političar koji se pet puta kandidovao na izborima za predsednik Francuske.

"Mislim da njegovi stavovi nisu mnogo daleki od mojih, a za ovo preuzimam svu odgovornost", našalio se Le Pen. Kada je 2003. odgovarao na pitanja o zagrljaju koji su on i Le Pen razmenili nekoliko godina ranije, Delon je rekao da je lider Nacionalnog fronta "(njegov) prijatelj 30 godina". "Simpatičan mi je kao čovek. Nikada nisam glasao za ekstremnu desnicu. Ima stvari u njegovom programu koje mi se dopadaju i onih koje ne", dodao je. Delon je jedan od umetnika koji su podržali Nikolu Sarkozija na predsedničkim izborima 2007.

Pogledajte još