Nastali uslovi za ukidanje viza BiH i Albaniji

0

BON/BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) – Evropska komisija ocenila je da su naštali uslovi za ukidanje evropskih viza državljanima BiH i Albanije pošto su te dve zemlje preduzele sve potrebne mere za ispunjavanje uslova iz "mape puta", objavio je u sredu Dojče vele.

BON/BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) – Evropska komisija ocenila je da su naštali uslovi za ukidanje evropskih viza državljanima BiH i Albanije pošto su te dve zemlje preduzele sve potrebne mere za ispunjavanje uslova iz „mape puta“, objavio je u sredu Dojče vele.

Evropska komisija je u radnom dokumentu koji je predala Evropskom parlamentu i Savetu ministara, navela da su BiH i Albanija preduzele sve potrebne mere za ispunjavanje svih otvorenih pitanja iz „mape puta“ i zaključila da su se stvorili uslovi za prebacivanje te dve zemlje sa negativne na pozitivnu, „belu šengensku“ listu.

Dojče vele dodaje da se u naredna dva meseca očekuje završetak procesa vizne liberalizacije u evropskim institucijama i putovanja bez viza za državljane BiH i Albanije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.