Svetlana Kitić: Predsednik IHF-a se poklonio najboljoj

BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) - Najbolja rukometašica u istoriiji svetskog rukometa Svetlana Kitić izjavila je da je predsednik Svetske rukometne federacije (IHF) Hasan Mustafa došao u Beograd da se pokloni najboljoj.

"Došao je taj trenutak da gospodin Hasan Mustafa, predsednik Svetske rukometne federacije dodje danas u Beograd i da se pokloni pred najboljom rukometašicom svih vremena, najboljom rukometašicom sveta, veka - kako me već zovu", rekla je Kitićeva agenciji Beta.

Predsednik IHF uručio je danas Svetlani Kitić priznanje - pehar i značku za najbolju igračicu svih vremena.

Ona je dodala da je presretna što se to dogodilo njenom Beogradu, njenoj Srbiji".

"Pokušaću sa ovim priznanjem da nateram ljude da malo više razmišljaju o ženskom rukometu, o ženskom sportu. Sa loptom znaju da igraju i žene. Drago mi je da je Hasan Mustafa bio ovde i da možda lobira da Svetsko prvenstvo za rukometašice 2013. godine bude kod nas", rekla je Kitićeva.

Prema njenim rečima, ona bi mogla da bude promoter, jer "nema zemlje na svetu koja ima najbolju rukometašicu svih vremena".

"Drago mi je, osećam se prelepo. Divno je danas biti deo ove priče. Ja sm to podelila sa mojim roditeljima sa mojom decom, sa najbližima. Najbolji moji prijatelji su bili ovde. Šta još da kažem – Srbijo budi ponisna što imaš 'Cecu internacionale'", rekla je Kitićeva.

Pogledajte još