Uhapšeni direktori Železnica Srbije zbog zloupotrebe

BEOGRAD, 16. septembra 2010. (Beta) - Dva direktora i jedan zamenik direktor u Javnom preduzeću"Železnice Srbije" uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštilo je u četvrtak ujutru Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Direktore su uhapšili policajci SBPOK-a u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu.

Uhapšeni su direktor Sektora za nabavke i stovarišne poslove S.M, direktor Direkcije za infrastrukturu V.R. i pomoćnik direktora i predsednik Komisije za javne nabavke G.T.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2007. godine sproveli postupak javne nabavke 22.000 neimpregnisanih železničkih pragova vrednosti 66 miliona dinara, iako je u magacinu "Železnice Srbije" postojao lager od 13.692 pragova, piše u saopštenju u kojem su navedena puna imena uhapšenih.

Zbog isticanja roka impregnacije, pragovi u magacinu su morali biti impregnisani, ali pošto taj postupak nije izvršen, preduzeće je pretrpelo materijalnu štetu od oko 21,9 miliona dinara, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da postoji osnovana sumnja da je u postupku javne nabavke favorizovan odabrani ponuđač - preduzeće "Patrija" d.o.o. Zemun, kome je pribavljena protivpravna imovinska korist za iznos neaktivirane bankarske garancije od oko 6,6 miliona dinara.

Pogledajte još