Stanojević: Nemam šta da zamerim igračima

BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) - Trener fudbalera beogradskog Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe uprkos porazu od 1:0 protiv ukrajinskog Šahtjora u Donjecku, u prvom kolu Grupe H Lige šampiona.

"Žao mi je, jer smo primili gol pred kraj utakmice. U samoj završnici smo imali nekoliko prilika da izjednačimo. Generalno, imali smo problem da dođemo do svoje igre, ali smo uglavnom uspeli da im pariramo. Ostaje žal za šansama, ali čestitam svojim momcima, dobro smo reprezentovali srpski fudbal", rekao je posle utakmice Stanojević za Radio-televiziju Srbije.

Strateg prvaka Srbije podsetio je da je njegova ekipa u zadnjoj liniji igrala u izmenjenom sastavu.

"Na ovoj utakmici smo 'dobili' Stefana Savića i Aleksandra Miljkovića, a i Medo se potvrdio kao dobro pojačanje. Nismo želeli da igramo defanzivno, ali nam je protivnik nametnuo svoj stil", kazao je Stanojević.

Fudbaleri Partizana će u drugom kolu 28. septembra u Beogradu dočekati londonski Arsenal.

"Želimo da budemo koliko-toliko egal sa svim moćnim ekipama u ovom takmičenju. Protiv Arsenala naš čeka totalno drugačija utakmica. Biće to praznik za sve navijače Partizana, nećemo nikome da budemo lak zalogaj", zaključio je Stanojević, kome je večerašnji poraz bio prvi otkako je u aprilu došao na mesto trenera Partizana.

Zamenik kapitena Partizana Saša Ilić ocenio je da ekipa nema za čim da žali.

"Borili smo se celu utakmicu, ali su oni imali inicijativu. Mi smo taktički bili dobri i discipilovani. Posle primljenog gola krenuli smo ofanzivnije. Na kraju možda nam je falilo i malo sreće. Nemamo za čim da žalimo, okrećemo se sledećim utakmicama", naveo je Ilić.

Napadač crno-belih Ivica Iliev kazao je da će njegova ekipa na svom stadionu tražiti šansu za osvajanje bodova.

"Prvo poluvreme smo se trudili da pomerimo njihovu odbranu, zbog čega nam je falilo daha u napadu. Srna je postigao zaista fantastičan pogodak, Stojković tu ništa nije mogao. Posle primljenog gola imali smo par fantastičnih šansi koje nismo iskoristili. Šansu ćemo tražiti na svom terenu, a svi jedva čekamo duel protiv Arsenala", istakao je Iliev.

Pogledajte još