Osamostaljeno 60 izbegličkih porodica

BEOGRAD, 16. septembra 2010. (Beta) - Od 100 izbegličkih i raseljenih porodica koje su dobile ekonomsku pomoć Fonda "Ana i Vlade Divac" u projektu seoske i poljoprivredne integracije, 60 živi samostalno, od sopstvenih prihoda, saopštili su danas u Beogradu čelnici tog Fonda.

U okviru projekta "Možeš i ti" 100 porodica dobilo je po 2.000 evra, domaćinstvo za život i rad i podršku ekonomskih stručnjaka: agronoma i psihologa, rekla je predsednica Fonda "Ana i Vlade Divac", Snežana Divac na konferenciji za novinare.

Projekat su pored Fonda, podržali Fondacija UniCredit banke, Novosadski humanitarni centar i nevladina organizacija Vizija.

Snežana Divac je ocenila kao da je projekat ruralne i poljoprivredne integracije jedan od retkih koji na sveobuhvatan način pomaže izbeglim i raseljenim porodicama da reše problem nezaposlenosti i socijalne isključenosti.

Dodala je da će do kraja dvogodišnjeg projekta, započetog u januaru 2009, pomoć dobiti još osam porodica. U okviru projekta "Možeš i ti", do sada su 202 izbegle i raseljene porodice dobile seosko domaćinstvo.

Pogledajte još