Milošević i Nenadović odbacili krivicu

BEOGRAD, 16. septembra 2010. (Beta) - Bivši vicekonzul i konzul u Njujorku, Igor Milošević i Slobodan Nenadović, negirali su u četvrtak na početku suđenja u Beogradu da su izdavanjem putnog lista Miladinu Kovačeviću 2008. godine zloupotrebili službeni položaj.

Milošević i Nenadović su pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu rekli da niko od američkih organa nije obavestio konzularno predstavništvo Srbije u SAD da postoji prepreka za izdavanje putne isprave Miladinu Kovačeviću.

"Ne osećam se krivim. Postupio sam u skladu sa zakonom. Ni na koji način nisam prekršio zakon niti Bečku konvenciju već sam samo pružio konzularnu pomoć", rekao je Milošević izjašnjavajući se o navodima optužnice.

Milošević i Nenadović terete se da su 8. juna 2008. godine u konzulatu Srbije u Njujorku prekoračili službena ovlašćenja i omogućili Kovačeviću da ode iz SAD, čime su mu pomogli u izbegavanju krivičnog postupka u SAD, gde je optužen za nanošenje teških povreda američkom studentu Brajanu Stajnhaueru.

I Milošević i Nenadović su istakli da od SAD nisu dobili nijedan papir u kom se navodi da je Kovačeviću zabranjeno da napusti tu državu i da prema zakonu nije bilo prepreka za izdavanje putnog lista Kovačeviću.

Pogledajte još