Promovisan Betin serijal Ima li života u Srbiji

BEOGRAD, 16. septembra 2010. (Beta) - Dokumentarni serijal pod nazivom "Ima li života u Srbiji", snimljen u produkciji novinske agencije Beta i Medijskog centra Beta, počeće od 23. septembra premijerno da emituje Radio-televizija Srbije (RTS), najavljeno je na promociji u četvrtak uveče u Beogradu.

"Ovo je prvi veći televizijski projekat koji je izvela Beta, a u narednim mesecima biće ih još. Bavićemo se, kao i u ovom serijalu, temama za koje su naši sugrađani najviše zainteresovani - ekonomijom, zapošljavanjem, standardom", rekao je glavni urednik Bete Ivan Cvejić.

Na promociji koja je privukla brojne novinare, prijatelje Bete i ličnosti javnog života, rečeno je da će sedam epizoda serijala "Ima li života u Srbiji", u trajanju od po 48 minuta, biti prikazivano svakog četvrtka u udarnom terminu od 20.00 na Drugom programu RTS-a.

Cvejić je rekao da su dokumentarne emisije pod zajedničkim nazivom "Ima li života u Srbiji" odgovor svakodnevnih, životnih slika i priča na dominaciju "velikih", političkih tema u medijima.

Svaka od epizoda serijala, autorke Aleksandre Ranković, posvećena je jednom od regiona u Srbiji i bavi se konkretnim, životnim pitanjima građana, uspešnim i neuspešnim privatizacijama, infrastrukturom, turizmom, mladima, građanskim inicijativama... Sagovornici su uglavnom "obični ljudi" koji govore o regionalnim slabostima i potencijalima. Detalji o serijalu postavljeni su i na posebnoj internet stranici www.imalizivotausrbiji.net.

Pogledajte još