Saša Mega osuđen na 20 godina zatvora zbog silovanja

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Viši sud u Beogradu osudio je danas Sašu Megu (30) na 20 godina zatvora zbog silovanja četiri žene krajem prošle godine u Beogradu.

Sudija Danko Laušević rekao je da je sud prilikom odmeravanja kazne imao u vidu da je Mega višestruki povratnik u izvršenju istog krivičnog dela i da je osuđivan na pet godina zatvora i pet i po godina, pa je optuženom izrekao najviše kazne za silovanja i jedinstvenu kaznu od 20 godina.

Mega je u završnoj reči pred izricanje kazne priznao silovanja i rekao da se kaje. Sud je utvrdio da se Mega od početka 7. novembra 2009. godine do 21. decembra prošle godine brutalno odnosio prema žrtvama i silovao ih držeći im nož na vratu, a zatim od njih uzimao po 100 ili 200 dinara i bežao.

Tužilac Vera Stanić predložila je u završnoj reči da Mega bude osuđen po zakonu i da sud ima u vidu da je povratnik u izvršenju tog krivičnog dela.

Megin advokat po službenoj dužnosti Nebojša Milosavljević predložio je u završnoj reči da optuženi ne bude kažnjen zatvorskom kaznom, nego da mu bude izrečena mera obaveznog lečenja u specijalnoj zatvorskoj bolnici, jer je očigledno da je reč o bolesnom čoveku koji ne može da se kontroliše.

Pogledajte još