Troicki izgubio od Štepaneka, Srbija gubi sa 0:1

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od 35. igrača sveta Radeka Štepaneka sa 1:3 (6:4, 2:6, 4:6, 4:6), pa je Češka povela sa 1:0 u duelu sa Srbijom u polufinalu Dejvis kupa.

Drugi meč prvog dana polufinala igraće 37. teniser sveta Janko Tipsarević i prvi reket Češke Tomaš Berdih koji je sedmi na ATP rang listi.

Sutra bi Troicki i Nenad Zimonjić u dublu trebalo da igraju sa Janom Hajekom i Ivom Minarom, a za nedelju su zakazani obrnuti singl mečevi.

Tada bi za Srbiju trebalo da igra i drugi teniser sveta Novak Djoković koji je zbog umora propustio prvi dan susreta.

Djoković bi mogao da igra već u dublu, pošto selektori imaju pravo da vrše izmene najkasnije jedan sat pre početka meča, a stručni štab Srbije moraće da nadje način da nadoknadi neočekivani gubitak poena u duelu Troickog i Štepaneka.

Troickom je Djoković sinoć nagovestio mogućnost da igra protiv Štepaneka, a 47. igrač sveta je danas i definitivno saznao da će biti na terenu.

Najava, ipak, nije bila dovoljna da se izbegne poraz, iako je Troicki ove sezone pobedio 31-godišnjeg Štepaneka u oba susreta.

Danas mu je nedostajalo koncetracije u odlučujućim trenucima.

Prvi set je Troicki prelomio već na samom početku kada je poveo sa 2:0 i prednost sačuvao do kraja tog dela igre.

Nastavak je doneo potpuni preokret, pošto je Štepanek osvojio gem već na prvi servis Troickog, a potom napravio još jedan brejk u samom finišu drugog seta za sigurnih 6:2 i izjednačenje od 1:1 u setovima.

Poslednja dva seta Štepanek je osvajao brejkovima u poslednjim gemovima.

Troicki, sa druge strane, nije uspeo da u trećem setu iskoristi tri prilike da oduzme servis protivniku, a u četvrtom je ispustio brejk prednosti.

Drugo polufinale Dejvis kupa u Lionu igraju Francuska i Argentina, a domaćini trenutno vode sa 1:0.

Pogledajte još