Štepanek promenio taktiku za Troickog

0

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) – Češki teniser Radek Štepanek izjavio je da je bio izneđen što neće igrati sa Novakom Đokovićem u prvom meču polufinala Dejvis kupa sa Srbijom i da je na brzinu morao da promeni taktiku za Viktora Troickog.

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) – Češki teniser Radek Štepanek izjavio je da je bio izneđen što neće igrati sa Novakom Đokovićem u prvom meču polufinala Dejvis kupa sa Srbijom i da je na brzinu morao da promeni taktiku za Viktora Troickog.

Štepanek je Troickog pobedio sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:4, 6:4).

„Bilo je iznenađenje za nas što Novak neće igrati. Koncentrisao sam se za igru sa njim. Morao sam na brzinu da promenim taktiku za meč. Saznao sam tri sata pre meča„, rekao je Stepanek na konferenciji za novinare.

Štepanek je istakao da ove godine nije dobro igrao i da je Dejvis kup bio šansa da to promeni. On je priznao da je nervozno počeo meč sa Troickim.

„Uspeo sam da napravim brejk u drugom setu i da preokrenem igru u svoju korist. Igrao sam dobro, držao kontrolu i to je bilo to. Ključni momenat je bio kraj trećeg seta, kada je bilo nekoliko dobrih poteza koje Viktor nije očekivao„, rekao je Stepanek.

Viktor Troicki izjavio je da mu je današnji poraz od Radeka Štepaneka u prvom meču polufinala Dejvis kupa protiv Češke jedan od najtežih u karijeri.

„Moram da zaboravim ovaj meč što pre. Mi i dalje imamo šanse da pobedimo. Ovo je jedan od mojih najtežih poraza u karijeri. Teško je kada se izgubi pred domaćom publikom“, rekao je Troicki na konferenciji za novinare posle poraza od 1:3 (6:4, 2:6, 4:6, 4:6).

Troicki je podsetio da je Štepaneka pobedio u oba ovogodišnja susreta.

„Oba puta sam pobedio prilično lako. Igrali smo na drugačijoj podlozi. Igrao je bolje nego tada. Sigurno je da sam ja imao veći pritisak. Krivo mi je, veoma mi je krivo što sam izgubio„, rekao je Troicki.

Teniser Srbije nije mogao da objasni zašto je izgubio igru posle dobrog prvog seta.

„Ne bih znao da odgovorim šta se promenilo. U drugom setu sam imao mali pad, a on je počeo dobro da igra. Tada je propuštena prilika. Nisam imao šansu na njegov servis. On je jedinu priliku u tom setu iskoristio„, rekao je Troicki.

Teniser Srbije objasnio je da je tek danas saznao da će igrati, jer se Novak Djoković nije oporavio od napornih turnira u SAD.

„Danas sam saznao da ću igrati. Bio sam spreman, jer sam znao da Nole nije. Bio sam i fokusiran, ali je drugačije kada niste 100 odsto sigurni da ćete da igrate„, rekao je Troicki i pohvalio publiku koja ga je bodrila za vreme meča sa Štepanekom.

„Publika mi je pomogla. Uglavnom su navijači bili sjajni. Medjutim, video sam posle prvog seta da je VIP deo tribina poluprazan i da su svi otišli, ne znam gde, možda da jedu. To naravno nije razlog što sam izgubio. Eto, samo sam primetio“ rekao je Troicki.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.