Tipsarević pobedio Berdiha i doneo prvi bod

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Jana Berdiha sa 3:1 (7:5, 6:2, 2:6, 7:6) i Srbiji doneo izjednačenje na meču sa Češkom u polufinalu Dejvis kupa.

Prvi poen Češkoj doneo je 35. teniser sveta Radek Štepanek pobedivši Viktora Troickog sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:4, 6:4).

Troicki i Nenad Zimonjić bi u subotu u dublu trebalo da igraju sa Janom Hajekom i Ivom Minarom, a za nedelju su zakazani obrnuti singl mečevi. Tada bi za Srbiju trebalo da igra i drugi teniser sveta Novak Đoković, koji je zbog umora propustio prvi dan susreta.

Djokovićev današnji izostanak Češkoj je neočekivano doneo bod iz prvog meča u kojem je Srbiju trebalo da predstavlja drugi teniser sveta.

Tipsarević je, ipak, uspeo da iznenadi sedmog tenisera sveta i nadoknadi zaostatak pred nastavak duela.

Odlično je počeo 30 mesta slabije rangirani Tipsarević i brzo poveo sa 2:0 u setovima.

Prvi set je rešio u svoju korist brejkom u poslednjem, 12. gemu, iako je i u 10. servirao za vodjstvo od 1:0, koje je tada samo privremeno odloženo.

Tipsarević je u drugom setu bio još ubedljiviji i rivalu prepustio samo dva gema, a i tada je imao prilike da mu oduzme servis. Set je prelomio serijom od pet osvojenih gemova posle rezultata 1:1.

Berdih je istom merom uzvratio u trećem setu, kada je četvrti i osmi gem osvojio na servis Tipsarevića i zaostatak smanjio na 1:2.

Prvi je Berdih stigao do dva gema prednosti i u četvrtom setu i poveo sa 3:1, ali se Tipsarević odmah brejkom vratio u igru. Set je zato odlučen u taj brejku, pošto Berdih nije iskoristio brejk priliku u osmom, a Tipsarević u 11. gemu.

Taj brejk je pripao Tipsareviću koji je poveo sa 4:2, pa na 6:4 imao dve set lopte. Drugu je i iskoristio za konačnu pobedu.

"Ne znam šta bi bilo da se ušlo u peti set. Noge su u jednom trenutku stale. Berdih je težak protivnik. Terao me je da trčim za
svaki poen. Sa njim moraš da igraš od početka do kraja", kratko je rekao Tipsarević odmah po završetku meča u Boegradskoj areni.

Drugo polufinale Dejvis kupa u Lionu igraju Francuska i Argentina, a domaćini trenutno vode sa 2:0.

Pogledajte još