Identifikacija tela iz Perućca za mesec-dva

BEOGRAD, 18. septembra 2010. (Beta) - Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je u subotu da je pretraga lokacije Perućac završena i da prve poluinformacije o pronađenih 11 skeletnih ostatka ukazuju da se radi o zločinima Milana Lukića.

"Sada imamo poluinforamcije da se radi o zločinima Milana Lukića. Tih 11 skeleta nisu u vezi, individualno su bacani u jezero i mislimo da se radi o tragu zločina Milana Lukića koji je osuđen u Hagu", kazao je Vekarić Radio-televiziji Srbije.

Vekarić je rekao da misli "da ćemo u dogledno vreme dobiti odgovore" i da bi identifikacija posmrtnih ostataka nađenih na toj lokaciji mogla da se obavi za mesec-dva, ali da to zavisi od novca i efikasnosti samog Instituta za sudsku medicinu.

Vekarić je rekao da je Srbija po pitanju istrage lokacije Perućac pokazala visok stepen odgovornosti. "Trebalo je da se voda pusti u jezero i čak je postojala određena energetska ugroženost tog dela naše zemlje upravo zbog tih istražnih radnji, što je sprečeno, čime smo pokazali i stepen poštovanja prema žrtvama", kazao je Vekarić.

Pogledajte još