Nikolić i Koštunica o pregovorima o koaliciji

0

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) – Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić rekao je da je dogovor o preizbornoj koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije (DŠ) isključen ako DŠ traži odstupanje od EU, dok je lider DŠ Vojislav Koštunica poručio da će, ako dogovora ne bude, njegova stranka krenuti "svojim putem".

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) – Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić rekao je da je dogovor o preizbornoj koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije (DŠ) isključen ako DŠ traži odstupanje od EU, dok je lider DŠ Vojislav Koštunica poručio da će, ako dogovora ne bude, njegova stranka krenuti „svojim putem“.

„Ako Koštunica misli da bismo mogli da pobedimo na izborima ako kažemo da nas više ne interesuje EU, onda mi ne možemo da budemo u predizbornoj koaliciji, ali ne moramo da budemo neprijatelji. Možemo da se dogovorimo da se u dve kolone borimo protiv vlasti“, rekao je Nikolić za Blic.

S druge strane, Koštunica je za Večernje novosti rekao da će, ako se sa SNS ne postigne dogovor oko osnovnih principa državne politike, DŠ morati da ide dalje, svojim, „trećim putem“.

Razgovor Nikolića i Koštunice o eventualnoj predizbornoj koaliciji zakazan je za ponedeljak.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.