Emina Jahović nakon nastupa na H20: "Slušam samo sebe..."

U poznatom beogradskom klubu na vodi H20, ispred više stotina gostiju, 16. septembra nastupila je jedna od najpopularnijih i najlepših žena sa domaće muzičke scene - Emina Jahović. Tokom live nastupa, otpevala je svoje mnogobrojne hitove, ali i pesme njenog saradnika Dina Merlina.

Zbog opšteg oduševljenja prisutnih atmosferom koju je napravila, Emina je na zahtev publike nekoliko svojih hitova pevala čak više od tri puta.

Po završetku nastupa, dame i momci su je pozdravili ovacijama i velikim aplauzom, a Emina im se zahvalila na toplom prijemu i rekla da joj je srce puno zbog njihovih divnih reakcija.

Iskoristili smo priliku da pitamo Eminu o trenutnim i budućim obavezama i planovima, kao i da li nam sprema neka skora iznenađenja.

Da li imate tremu pred ovakve nastupe ili ste opušteni pred izlazak na scenu?
- Ne, nemam tremu. Zapravo, mogla bih da kažem da imam neku vrstu pozitivne treme, jer imam izrazito veliko poštovanje prema ljudima koju dođu na moj koncert. To je verovatno zbog toga, a ne zbog nesigurnosti ili nečeg drugog. Prosto, zato što ih volim osećam malu tremu, a znate, kada nekoga volite imate taj neki osećaj i potrebu da ispunite očekivanja.

Posle koncerta održanog u novembru prošle godine u Sava Centru, kako Vam se čini taj odnos sa publikom u koncertnoj sali i ovaj, kada je živa, klupska svirka? Šta Vi više volite?
- Ja lično, mnogo više volim ovakve nastupe. Neposredni su, nisu programirani. I inače, ne volim ništa što je unapred planirano. Meni nekako ni sudbinski nije zapisano ništa što je planirano, tako da mi zaista mnogo više prijaju ovakvi nastupi. No, šta se mora nije teško, pa tako ni oni koncerti koji su pomalo hladni i distancirani, kao na primer, u Sava Centru ili možda jednog dana u Areni, nisu loši za karijeru.

Mnogo se govori o Vašem angažmanu u seriji turske produkcije "Polje lala" u kojoj ste Vi nosilac glavne ženske uloge. Da li Vam prija taj svet glume i da li ste zadovoljni ostvarenim?
- To kakva sam kao glumica, morali bi nekog drugog da pitate. Do sada smo snimili samo 5 epizoda, takoreći smo još na početku i mogu da kažem da je jako teško i naporno, mnogo napornije nego što sam do sada u životu radila, ali ipak, lepo je jer vidim sebe u nekom drugom svetlu. Do sada sam u mojoj profesiji bila u centru pažnje sama ja kao ja, a sada sam deo tima, na neki način "jedna od ostalih" i mogu reći da mi prija taj odnos prema meni i i da mi za sada super ide. Negde sam lično zadovoljna i mislim da će se ljudima svideti.

Vaša profesija poznata je po prisustvu sujete među kolegama, a Vas mnogi doživljavaju kao konkurenciju, kako zbog Vaših brojnih talenata, tako i zbog izgleda. Sada nakon glumačkog iskustva, čini li Vam se da je sujeta izraženija među glumcima ili među pevačima?
- Ja nikada nisam bila od onih koji su sujetni, ali sam osetila jako puno sujete i to je ono što mi puno smeta jer mislim da nema potrebe za tim. Svako ima svoj limit, svako je za nešto stvoren i to treba dobro da radi i uživa u tome.

S obzirom da Vas od samog početka karijere u srpskim medijima porede sa Penelope Kruz, da li su Vam nakon angažmana koji ste dobili u Turskoj, naši režiseri ponudili uloge u domaćim projektima?
- Bilo je puno raznih ponuda u Srbiji za filmove, ali za to trenutno nemam vremena. Ono na čemu sada paralelno radim je novi singl, duet sa našom lepom plavušom Natašom Bekvalac za pesmu koja se zove "Gospodine". Pesmu ćete moći da čujete već krajem oktobra, a onda nešto malo kasnije, sledi i novi album.

I za kraj, otkrijte nam da li je Vaš satjling rezultat konsultovanja sa modnim stručnjacima ili ipak imate najviše poverenja u sebe i sami brinete o svom imidžu?
- Dokle god sam imala nekog da me savetuje, loše su me savetovali, tako da, kako sam inače osoba koja voli da sluša sebe jer se tada osećam kao "svoj na svome", počela sam da o sopstvenom stajlingu brinem sama i mislim da mi dobro ide.


Pogledajte još