Država mora da napusti anemičnu politiku

BEOGRAD, 18. septembra 2010. (Beta) - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u subotu da država posle agonije iz koje je izašla nakon dogovora sa EU mora da napusti anemičnu i konfuznu politiku koju vodi.

"Država mora da se vrati u onaj prostor u kojem je potrebna, a gde je sada nema ili je prisutna na pogrešan način. Treba nam jak institucionalni život, red u zemlji, efikasan parlament, ali nam nije potrebna država kao poslovni partner", kazao je Jovanović u centru Beograda, gde je LDP počela da predstavlja paket antikriznih mera "Nova politika - Nova ekonomija".

Prema njegovim rečima, ekonomska politika se ne može svesti na demagogiju i stvaranje opštinskih fabrika iza kojih stoji država kako bi održala ta Potemkinova sela.

Lider LDP naveo je da vlast mora da ponudi jasnu evropsku agendu koja mora biti izraz životnih očekivanja građana, a koja se ne može svoditi na paragrafe.

Kao neke od mera, Jovanović je predložio stimulisanje zapošljavanja mladih, tako što bi se svako zapošljavanje osoba mlađih do 35 godina oslobodilo za 50 odsto opterećenja po doprinosu, promena uslova kreditiranja, zatim revidiranje invalidskih penzija.

Pogledajte još