Nedelja, 19. septembar 2010.

BEOGRAD, 19. septembar 2010. (Beta) - Na naslovni stranama današnjih izdanja beogradskih listova dominiraju domaće teme.

BLIC - "EU će Srbiji u grehe upisati i Sandžak", kaže u intervjuu za list izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, slovenački poslanik Jelko Kacin. List piše i da je Srbija na lestvici znanja "prikovana" za evropsko dno: "Srbi imaju najmanje fakultetskih diploma u Evropi".

VEČERNJE NOVOSTI - List piše da legalizacija stambenih objekata u zemlji "tapka u mestu": "Srbija još bez tapija". "Selo hvale, a u Beograd beže", o tome da se "manji gradovi prazne, sela su opustela i odumiru, a u glavni grad se slila četvrtina populacije", jer u njemu veća mogućnost zapošljavanja i neuporedivo bolji kvalitet života "privlače kao magnet".

POLITIKA - "Albanizacija srpske prosvete na Kosovu", o tome da vlasti u Prištini ne poštuju ni ono sto piše u Ahtisarijevom planu, a to je da u nastavi na srpskom jeziku mogu da se koriste udžbenici koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Srbije. Pod naslovom "Bošnjaci traže lobistu u Americi" list piše da je kongresmen Kejt Elison obećao da će "aktuelizovati pitanje ljudskih prava" i "autonomije Sandžaka".

tmo/dar

Pogledajte još