Nedelja, 19. septembar 2010.

0

BEOGRAD, 19. septembar 2010. (Beta) – Na naslovni stranama današnjih izdanja beogradskih listova dominiraju domaće teme.

BEOGRAD, 19. septembar 2010. (Beta) – Na naslovni stranama današnjih izdanja beogradskih listova dominiraju domaće teme.

BLIC – „EU će Srbiji u grehe upisati i Sandžak“, kaže u intervjuu za list izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, slovenački poslanik Jelko Kacin. List piše i da je Srbija na lestvici znanja „prikovana“ za evropsko dno: „Srbi imaju najmanje fakultetskih diploma u Evropi“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da legalizacija stambenih objekata u zemlji „tapka u mestu“: „Srbija još bez tapija“. „Selo hvale, a u Beograd beže“, o tome da se „manji gradovi prazne, sela su opustela i odumiru, a u glavni grad se slila četvrtina populacije“, jer u njemu veća mogućnost zapošljavanja i neuporedivo bolji kvalitet života „privlače kao magnet“.

POLITIKA – „Albanizacija srpske prosvete na Kosovu“, o tome da vlasti u Prištini ne poštuju ni ono sto piše u Ahtisarijevom planu, a to je da u nastavi na srpskom jeziku mogu da se koriste udžbenici koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Srbije. Pod naslovom „Bošnjaci traže lobistu u Americi“ list piše da je kongresmen Kejt Elison obećao da će „aktuelizovati pitanje ljudskih prava“ i „autonomije Sandžaka“.

tmo/dar

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.