Vlast da sprovede evropska pravila

BEOGRAD, 19. septembra 2010. (Beta) - Član Predsedništva Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić izjavio je u nedelju da Vlada Srbija, posle relaksacije odnosa sa EU o pitanju Kosova, treba da sprovede evropska pravila i u drugim oblastima života, a ne da "sedi skrštenih ruku".

"Posle promene pogrešne kosovske politike do čega je nedvosmisleno došlo radom sa EU na rezoluciji koju je usvojila Generalna skupština UN relaksirana je situacija u odnosima sa EU i Srbija je dobila šansu da relativno brzo postane kandidat i da posle toga počnu pregovori o punopravnom članstvu", rekao je Ostojić.

Na konferenciji za novinare, Ostojić je rekao da je za Srbiju prelomni politički trenutak i da se ne može sedeti skrštenih ruku i ništa ne raditi u drugim sektorima života.

"Ne možemo da sedimo i čekamo kandidaturu i ništa ne raditi u drugim sektorima života. Ako neko misli da sedenjem, vrtenjem i čekanjem da se kao na neki socijalni slučaj neko salaži na nas u Briselu, tako daleko nećemo stići i LDP će učiniti sve da pogura Vladu Srbije da evropska pravila sprovede i u drugim segmentima", rekao je Ostojić.

Pogledajte još