Đoković doneo Srbiji izjednačenje, odlučuje Tipsarević

BEOGRAD, 19. septembra 2010. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je na 2:2 protiv selekcije Česke u polufinalu
Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković u Beogradu savladao Tomaša Berdiha sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.

U odlučujućem, petom meču snage će odmeriti Janko Tipsarević i Radek Štepanek.

Prvi finalista je reprezentacija Francuske, koja je u Lionu protiv Argentine povela sa 4:0.

U prvom setu česki teniser bio je nešto bolji rival. Berdih je u sedmom gemu napravio brejk i poveo sa 4:3, a do kraja seta sačuvao je prednost.

Đoković se u drugom setu, prvi vodjstvu od 3:2, povredio pri pokušaju da uzvrati udarac Berdihu. Nakon toga uzeo je lekarski tajm-aut i previjeno mu je desno koleno.

Taj momenat kao da je pomogao srpskom teniseru, koji je u sedmom gemu napravio brejk Berdihu i poveo sa 5:3, a zatim na svoj servis rešio set.

Još bolju igru Đoković je prikazao u trećem setu, u kojem je veoma brzo napravio brejk za 2:1, a potom i za prednost od 4:1. Berdih je uzvratio jednim brejkom, ali nije uspeo da osujeti Djokovića koji je slavio sa 6:2.

U većem delu četvrtog seta obojica tenisera su igrala sigurno na svoj servis.

Ipak, tu seriju uspeo je da prekine Djoković, koji je u devetom gemu napravio još jedan brejk za vodjstvo od 5:4, a zatim odličnom igrom na svoj servis došao do velike pobede.

"Verovatno je zbog mog karaktera neophodno da razbijem reket ili padnem. To kao da je pomoglo da se vratim u meč. Onaj pad nije bio nimalo naivan, ali sve se dobro završilo. Uspeli smo da izjednačimo, a sada molim sve navijače da podrže Janka", kazao je Đoković odmah posle meča.

"Tipsarević je kvalitetniji od Štepaneka i uvek igra dobro u Dejvis kupu. Janko će biti pod pritiskom, ali će biti i veoma motivisan. Verujem u njega", zaključio je Đoković.

Pogledajte još