Barselona slavila u derbiju, Valensija bez greške

BEOGRAD, 19. septembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Barselone pobedili su u Madridu domaći Atletiko sa 2:1 u derbi utakmici trećeg kola prvenstva Španije, a na čelu tabele usamljena je ostala Valensija nakon trijumfa od 2:1 protiv Erkulesa.

Aktuelni prvak Španije u Madridu je poveo golom Lionela Mesija u 13. minutu. Domaći navijači na izjednačenje su čekali do 25. minuta, kada je Raul Garsija zatresao mrežu Barselone.

Gosti su do nove prednosti, i kako se kasnije ispostavilo, pobede stigli golom Djerara Pikea u 33. minutu.

Atletiko je u 90. minutu ostao sa desetoricom fudbalera, pošto je crveni karton zbog oštrog prekršaja na Mesiju zaradio štoper Tomas Ujfaluši.

Mesi je na kraju zbog povrede kolena morao da izadje sa terena.

Valensija je protiv Erkulesa zabeležila treću prvenstvu pobedu i sada je jedina ekipa u prvenstvu Španije sa stoprocentnim učinkom.

Huan Mata je u drugom minutu doneo vodjstvo Valensiji, a na 2:0 povisio je Pablo Ernandez u 23. minutu. Poraz domaćina ublažio je David Trezege pogotkom iz penala u 43. minutu.

Fudbaleri Rasinga na svom terenu u Santanderu savladali su ekipu Saragose sa 2:0 i zabeležili prvu pobedu u šampionatu.

Golove za domaćina postigli su štoper Enrik 76. i napadač Ariel Nahuelpan u 90. minutu. Reprezentativac Srbije Ivan Obradović odigrao je celu utakmicu u dresu Saragose.

Pogledajte još