ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevnici danas najviše pišu o uspehu srpske teniske reprezentacije plasmanom u finale Dejvis kupa, izazovima koji čekaju Srbiju na putu ka EU, pregovorima opozicije i drugim poltičkim temama.

ALO - O uspehu srpskih tenisera list piše pod naslovom "Heroj Janko".

BLIC - "Tajni snimak teško optužuje lidere Mađara", tekst o tome kako se razgovor sa partijske sednice Saveza vojvođanskih Mađara pojavio na internetu. "Srbija u finalu Dejvis kupa", o pobedi srpskih tenisera u meču protiv Češke. "Šarić oprao više od milijardu evra", o početku suđenja grupi Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina.

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Kamata kao ljuta kazna" list piše da građani ne treba da uzimaju kredite u bankama u kojima nisu klijenti, jer su te transakcije skupe. Uz fotografiju sa odlučujućeg meča i pobede tenisera "Srbija u finalu". O početku suđenja Darku Šariću pred Višim sudom u Beogradu "Šarića terete njegovi".

DANAS - "Dobre vesti iz Brisela za sada zavise od Kosova", piše list o pripremanju godišnjeg izveštaja Evropske komisije. Ministar za KiM Goran "Bogdanović: Status treba da bude tema dijaloga s Prištinom". O novom pravilniku za vozače u tekstu "Nova oprema neočekivani trošak".

KURIR - O plasmanu tenisera Srbije u finale Dejvis kupa na naslovnoj srani list piše pod naslovom "Heroj Janko".

POLITIKA - "Srbija u finalu Dejvis kupa", piše list. O pregovorima SNS-a i DŠ-a u tekstu "Sastanak bez spektakularne završnice". "Istorija viđena kroz naočare drugih", o pisanju "Čitanke novije istorije jugoistočne Evrope".

PREŠ - List piše o hapšenjima osumnjičenih za zloupotrebe u proizvodnji i prometu alkohola "Na lažnim akcizama zaradili 1,2 miliona E". Povodom stupanja na snagu novog pravilnika za učesnike u saobraćaju: "Zimske gume obavezne tek od zime 2011".

PRIVREDNI PREGLED - Povodom godišnjice suspenzije podrške SAD ulaganjima u Srbiju list piše "Spor oko Putnika koči investitore". O zahtevima malih akcionara Poštanske štedionice "NBS nije nadležna da određuje cenu akcija".

PRAVDA - O odluci Sinoda Srpske pravoslavne crkve i zabrani sveštenodejstva vladiki Artemiju: "Artemije vođa raskola". Povodom početka pregovora opozicije list prenosi izjavu zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića: "Zajedno da pobedimo aktuelni režim".

Pogledajte još