Toplane imaju problem sa nabavkom energenata

0

VRANJE, 21. septembra 2010. (Beta) – Većina toplana u Srbiji je tehnički spremna za početak grejne sezone, ali postoji problem sa nabavkom energenata, izjavio je u utorak u Vranju predsednik upravnog odbora udruženja "Toplana Srbije" Dejan Stojanović.

VRANJE, 21. septembra 2010. (Beta) – Većina toplana u Srbiji je tehnički spremna za početak grejne sezone, ali postoji problem sa nabavkom energenata, izjavio je u utorak u Vranju predsednik upravnog odbora udruženja „Toplana Srbije“ Dejan Stojanović.

„Toplane u 95 odsto gradova u Srbiji tehnički su spremne za početak grejne sezone, ali zbog nesklada između cene koju građani plaćaju za grejanje i cene koštanja energenata na tržistu ima problema sa nabavkom energenata“, kazao je Stojanović.

Stojanović je nakon sastanka predstavnika udruženja „Toplana Srbije“, koji je održan u Vranju kazao da ukoliko se ne nađe odgovarajuće rešenje u obezbeđivanju sredstava za nabavku energenata može da se ponovi situacija iz prošle grejene sezone kada su toplane u nekim gradovima u Srbiji u sred zime ostale bez energenata.

On je na konferenciji za novinare naveo da je najveći problem to „što se energenti nabavljaju po ceni koja zavisi od kursa dolara, a građani račune plaćaju u dinarskom iznosu“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.