Ban: Srbija i Kosovo se moraju uključiti u dijalog o sporu

0

UJEDINJENE NACIJE, 22. septembra 2010. (Beta) – Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je "istakao važnost dijaloga Srbije i Kosova o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine", saopštile su noćas Ujedinjene nacije.

UJEDINJENE NACIJE, 22. septembra 2010. (Beta) – Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je „istakao važnost dijaloga Srbije i Kosova o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine“, saopštile su noćas Ujedinjene nacije.

Spremnost UN da tome doprinesu, Ban je izneo u bilateralnim susretima sa tri lidera na marginama trodnevnog samita o Milenijumskim ciljevima razvoja (MCR) u Njujorku, piše u saopštenju pod naslovom „Srbija i Kosovo se moraju uključiti u dijalog o sporu“.

Razgovor generalnog sekretara sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem bio je „usredsređen na izglede za dijalog koji bi omogućila Evropska unija (EU)“, objavljeno je na sajtu UN na internetu.

U saopštenju se ističe da je prošle nedelje „Generalna skupština UN konsensusom pozdravila inicijativu EU i potvrdila savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde (MSP) izdato u julu o legalnosti proglašenja (nezavisnosti) Kosova, koje Srbija odbacuje“.

Generalni sekretar UN je o pitanju Kosova razgovarao i sa predsednikom Slovenije Danilom Tirkom i ministrom inostranih poslova Poljske Radoslavom Sikorskim, piše u istom saopštenju UN.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.