Gans en rouzis sutra u Beogradskoj areni

0

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) – Američka hard rok grupa "Gans en rouzis" (Guns’n’Roses) predvođena pevačem Ekslom Rouzem održaće u četvrak uveče koncert u Beogradskoj areni, koji je prvobitno bio zakazan za 22. jun.

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) – Američka hard rok grupa „Gans en rouzis“ (Guns’n’Roses) predvođena pevačem Ekslom Rouzem održaće u četvrak uveče koncert u Beogradskoj areni, koji je prvobitno bio zakazan za 22. jun.

Grupa je najavila da će u Areni svirati više od dva sata, a pre nje, počev od 21 sat, publiku će zagrevati beogradska grupa „Najt šift“ (Night Shift) i kanadski bend „Danko Džouns“ (Danko Jones).

„Gans en rouzis“ su krajem 1980-ih i u prvoj polovini 1990-ih bili jedan od najpopularnijih hard rok bendova na svetu, i njegovi zaštitni znaci bili su Eksl Rouz i gitarista Sleš (Slash), koji od 1996. godine, zbog loših odnosa sa pevačem, nije više u postavi.

„Gansi“ su u doba najveće slave prodavali desetine miliona primeraka svojih albuma, vodili hedonistički život potpuno na liniji formule „seks, droga i rokenrol“, i izazivali nerede na svojim koncertima time što su umeli da izađu na binu i sa po dva sata kašnjenja.

Hit pesma „You Could Be Mine“ korišćena je u filmu „Terminator 2“, a izdvojile su se i pesme „Don’t You Cry“ i danas evergrin balada „November Rain“. Obrade „Live And Let Die“ i „Knockin’ On Heaven’s Door“ Pola Makartnija i Boba Dilana takođe su postigle zavidan uspeh na top listama singlova u svetu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.