Mjuzikl Glorija 5. oktobra u Pozorištu na Terazijama

0

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) – Nova sezona Pozorišta na Terazijama počeće 5. oktobra beogradskom premijerom mjuzikla "Glorija", najavljeno je u sredu iz tog teatra.

BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) – Nova sezona Pozorišta na Terazijama počeće 5. oktobra beogradskom premijerom mjuzikla „Glorija“, najavljeno je u sredu iz tog teatra.

„Glorija“ je rađena prema drami Ranka Marinkovića, u režiji Ive Milošević, a premijerno je izvedena 25. jula, na festivalu Grad teatar Budva.

„Glorija“ je priča o zabranjenoj ljubavi sveštenika i časne sestre, koja se odvija u jednom malom mediteranskom gradu u Hrvatskoj, pedesetih godina prošlog veka. Tekst je adaptirao Jovan Ćirilov, muziku za predstavu komponovao je Kornelije Kovač, a tekstove songova pisala je Maja Pelević. Autor scenografije je Gorčin Stojanović, a kostima Boris Čakširan.

U predstavi igraju Ivana Knežević, Rade Marjanović, Duško Radović, Ivan Bosiljčić, Feđa Stojanović, Milan Milosavljević i Katarina Gojković, kao i članovi Baleta i Hora Pozorišta na Terazijama.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.